gem

Te bezoeken:
zaterdag 11.00 - 16.00 uur.
zondag gesloten

Stationsweg 15
2435 AN Zevenhoven

Historische foto
Gereformeerde kerk uit 1909, gebouwd in plaats van een houten noodkerk.

Het kerkje is opgetrokken in baksteen in kruisverband met een zadeldak dat haaks op de weg staat. Het dak aan de westzijde is bedekt met Tuile du Nord-pannen en het dak aan de oostzijde is gedekt met gesmoorde Hollandse pannen. De gevels zijn geschilderd en de kerk heeft een gepleisterde plint.

Van 1966 tot 1968 is een ingrijpende restauratie doorgevoerd.

Door het recente samengaan van de gereformeerde en de Hervormde gemeente werd de witte kerk overbodig.

De nieuwe eigenaar heeft het pand als woning ingericht.

De kerk, thans woning, is onder begeleiding toegankelijk en te bezichtigen. Aan de hand van originele documenten (waaronder van Koning Willem III), archiefmateriaal, foto’s en leuke anekdotes komt de historie van de kerk tot leven.
Bij de verbouwing van de kerk naar woonruimte is zoveel mogelijk behouden gebleven, o.a. het kerkorgel, of hergebruikt.

Voorzijde met terrasDe eigenaren zijn trots op hun bijzondere plek en willen dit graag delen met allen die geïnteresseerd zijn in Het Witte Kerkje.

Sinds voorjaar 2019 heeft deze plek er een functie bijgekregen, een gastvrij en mooi terras. Hier is iedereen, jong en oud, dorpelingen, fietsers en wandelaars van harte welkom en kunnen zij genieten van o.a. ijs, (h)eerlijke koffie en thee, huisgemaakt gebak en kleine lunchgerechten.


High teaTevens kan er een smakelijke high tea verzorgd worden; op het terras of op locatie. Vraag ernaar! Het team zal u met plezier informeren.

Het terras is elk weekend geopend van 10.00-18.00 uur, onder voorbehoud van mooi weer.

EntreeGraag tot ziens bij Het Witte Kerkje in Zevenhoven!